سالار سیف الدینی
ایران و قفقاز (Iran va Qafqaz)
- توضیحات
- زیر مجموعه: هماندیشان
- دسته: سالار سیف الدینی
- تاریخ ایجاد در پنج شنبه, 25 ارديبهشت 1393 09:48
- نوشته شده توسط سالار سیف الدینی
تاریخ ملت و ملیت در شمال رود ارس برای ما ایرانیان تاریخ یک توده است در دو روایت. روایت نخست تاریخی است که ریشه در ایران و فرهنگ ایرانی دارد و روایت دوم تاریخی است که از «ملتسازان» آموختهایم. دومی روایتی است رمانتیک و به شدت خیالی. چنین تخیلی که ریشه در جنگهای ایران و روس و برآمدن نهادهای مدرن در قفقاز داشت، همواره مورد حمایت اشغالگران روس (تزار و سرخ) نیز بود، زیرا گسست تاریخی و اجتماعی شمال و جنوب و بازگشتناپذیری منطقه قفقاز به ایران را تضمین میکرد.
مرز پرگهر: نمادهای هویتی، ناسیونالیسم در گفتار امیرکبیر، مفهوم وطن، پرچم
- توضیحات
- زیر مجموعه: هماندیشان
- دسته: سالار سیف الدینی
- تاریخ ایجاد در سه شنبه, 16 ارديبهشت 1393 17:38
- نوشته شده توسط سالار سیف الدینی
ایران پیش از آن که یک واحد جغرافیایی و سیاسی باشد، یک کلیت فرهنگی است. ایران تنها کشوری که در زمانی که عنصر قدرت در آن غایب بود، به مدت هزار سال دوام آورد و بدون قدرت سیاسی به حیات فرهنگیاش به بهترین شکل ادامه داد. ایرانیها بعد از دوره ساسانی بایستی حدود ده قرن برای تشکیل یک دولت فراگیر همچون صفویه کشیبایی به خرج میدادند. اما برآمدن صفویه هر چند در حوزه سیاست و دیانت یک نقطه عطف بزرگ به شمار میرفت ولی در حوزه فرهنگ و اندیشه چیز زیادی با خود نیاورد. این نشان از آن دارد که برای فرهنگ ایران حضور و غیاب قدرت سیاسی تفاوت چشمگیری ندارد و در هر صورت به نحوی به مسیر خود ادامه میدهد. زبان فارسی بدون پشتوانه سیاسی و نظامی به هند، عثمانی و بین النهرین راه یافت و آیین نوروز یکایک مرزها را بدون تکیه بر سرنیزه در نوردید.
ریشههای «مسئله ملی»
- توضیحات
- زیر مجموعه: هماندیشان
- دسته: سالار سیف الدینی
- تاریخ ایجاد در سه شنبه, 22 مرداد 1392 11:27
- نوشته شده توسط سالار سیف الدینی
جنبش مسلحانه نتیجه ناتوانی و بیرمقی جنبش شهروندی است. اگر وابستگیهای قومی را به بخش احساسی و غیر عقلانی شخصیت نسبت دهیم به این ترتیب به طور بالقوه آن را ویرانگر جامعه مدنی خواهیم یافت. تجربههای متعددی در عرصه جهانی وجود دارند که به ما نشان میدهد بنیادگرایی قومی به دلیل ویژگیهای حاد عاطفی برای نظم مدنی و شهری جامعه زیانآور است. استفاده از تعلقات قومی برای رسیدن به سود و زبان و منابع بیشتر از سوی نخبگان امر جدیدی نیست و مختص جامعه ما نیز نمیباشد. نخبگان محلی برای نیل به قدرت بیشتر فرآیندی را در راستای دستکاری آگاهانه برخی از نمادهای فرهنگی و هویتی آغاز میکنند تا در رقابت اقتصادی و سیاسی از آنها بهرهبرداری نمایند. مجموعه این احساسات غریزی، دستکاری آگاهانه و گزینشی و روایتی برساخته از هویت، حرکتهای قومی منطقه را شکل میدهند که نتیجهای جز عدم توسعه این مناطق دری ندارد.
ستارخان مردی از تبار عملگرایان
- توضیحات
- زیر مجموعه: هماندیشان
- دسته: سالار سیف الدینی
- تاریخ ایجاد در شنبه, 06 ارديبهشت 1393 10:06
- نوشته شده توسط سالار سیف الدینی
تفاوت اهل نظر با اهل عمل در این بود که اهل نظر عمری را در پی آرمانها و ایدههای والا، ندای وظیفه سر میدادند و در ضرورت باید و نبایدها به بحث و جدل میپرداختند، بدون آنکه گام به وادی «کُنش» نهند. به وارونه، مبارزانی چون ستارخان پیش از درخشش هر چند فاقد سوابق بودند، ولی با گامی ماندگار بعد از پرتاب به صحنهی عمل، نام و آوازهای از خود به یادگار گذاشتند. پاسخ صریح ستارخان به کنسول روس مبنی بر این که میخواهم «هفت دولت» به زیر پرچم ایران باشد... اوج آگاهی ملی و رسالت تاریخی وی را میرساند. جدای از سایر کوشندگیها و مبارزههای ستارخان در راه قانون، آزادی و مشروطهخواهی، بررسی صرف همین اقدام و معناشناسی آن در بستر تعلقات ملی وی و آگاهی تاریخی که به نظر میرسد پشت به پشت به وی منتقل شده است، نشان از موضوعیت نوعی از آگاهی ژرف در جامعه آن روز دارد که ریشهاش در تاریخ قابل جستوجوست؛ چراکه اصطلاح هفت دولت، دارای بار تاریخی و اساتیریست و حکایت از باوری کهن دارد که: «پادشاهان ایران «سواد» را 12 استان میشمردند... آنها سواد را به قلب همانند میساختند و دیگر جهان را به تن. بدین سبب آن جا را دل ایرانشهر خوانندی و ایرانشهر اقلیمیست که در وسط اقلیمهای دیگر قرار دارد...» (یاقوت حموی، معجمالبلدان). این فراز از معجمالبدان و بسیاری دیگر که در متون کهن قابل دیدن است یادآور سرودهی معروف نظامی گنجویست که همه عالم تن است و ایران دل... را در زمانهای که کشور ایران وجود خارجی نداشت، سرود.
روایت هویت در آذربایجان
- توضیحات
- زیر مجموعه: هماندیشان
- دسته: سالار سیف الدینی
- تاریخ ایجاد در یکشنبه, 13 مرداد 1392 13:30
- نوشته شده توسط سالار سیف الدینی
آذربایجان در تاریخ معاصر با دو روایت متفاوت از هویت جمعی روبهرو بوده است. روایت نخست روایت نخبگان معاصر آن بود که هویت اجتماعی این حوزه را در چارچوب هویت ملی تعریف میکردند. روایت دوم که از قفقاز و عثمانی وارد ایران شده بود سعی میکرد هویت جمعی آذربایجان را در پیوستگی با ناحیه ترکنشین قفقاز تعریف کند. محمدامین رسولزاده چهره سرشناس این گفتار بود که تا برآمدن فرقه دموکرات، اهمیتی در جامعه پیدا نکرد.
برگه درخواست عضویت
ایمیل دبیرخانه حزب
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

حزب مشروطه ایران
(لیبرال دموکرات)
The Constitutionalist Party of Iran (Liberal Democrat)