سخن روز
سرنوشت پولهای آزاده شده پس از توافق اتمی
- توضیحات
- زیر مجموعه: سخن روز
- دسته: دفتر پژوهش
- تاریخ ایجاد در دوشنبه, 07 دی 1394 09:11
- نوشته شده توسط حزب مشروطه ایران
من مطالبم را متمرکز میکنم روی مسائل اساسی و از یک تصویر بسیار کلی از مالیه عمومی باید شروع کنم برای اینکه موضوع بحث ما عبارت از این است که جمهوری اسلامی در صورت رها شدن این پولهای بلوکه چهکار میتواند با این دلارها بکند. برای آن، من تصویر بسیار مختصری از مالیه عمومی دولت ایران ارائه میکنم. ببینید، دولت همیشه بدهکار مردم است؛ یعنی دولت در برابر پولی که چاپ میکند، آن بدهی دولت را، یعنی هر اسکناسی و هر سکهای که دولت میزند، در برابر آن وثیقهای از بانکها میگیرد و درواقع، آن فلز، یا آن تکه کاغذ را تبدیل میکند به پول. این مجموعاً بدهی دولت است؛ و این بدهی تقریباً هیچوقت ادا نمیشود. درنتیجه، هر وقت از دیون دولت صحبت میکنیم، از آن موضوع صحبت نمیکنیم. بلکه از دیونی که دولت به وسایل دیگری بعد بهصورت وام گرفتن، قرض کردن انجام میدهد صحبت میکنیم. و اما درباره آن رقم، یعنی رقم آن پولی که دولت صادر میکند. آن پولی که بانک مرکزی صادر میکند، به آن میگوییم پایه پولی یا پول محکم. وارد جزئیات آن نخواهم شد. اگر سؤالی بود، بعد میشود روی آن صحبت بکنیم.
بررسی مصاحبه اخیر «هنری کیسینجر»
- توضیحات
- زیر مجموعه: سخن روز
- دسته: دفتر پژوهش
- تاریخ ایجاد در دوشنبه, 30 آذر 1394 13:46
- نوشته شده توسط حزب مشروطه ایران
این مسئله پرسشبرانگیز است که چرا از قبل شروعشده، برای اینکه بخواهی بلوک شیعه و سنی را جا بیندازی اول باید در مورد رژیم ایران این تفکر را جا بیاندازی که درواقع دولت و ملت ایران یکی هستند؛ و این از قبل هم شروعشده. شما اگر به زمانهای پیش نگاه کنید میبینید مثلاً بوش به جمهوری اسلامی میگوید Islamic Republic اما اوبا Islamic Republic را که درواقع بیشتر موقع ها با «ایران» میآورد و یا اینکه اصلاً «ایران» میآورد. چیزی که ما میتوانیم کار بکنیم اینیکی کردن ایران با جمهوری اسلامی است؛ و سعیشان هم همین است و تا حالا هم در تمام خبرگزاریها مانند VOA و یا رادیو فردا، فقط از نام «ایران» استفاده میکنند؛ و این چیزی است که برای شکل دادن آن بلوک شیعه است که یک کسی مثل کیسینجر میآید و اینها را یکی میکند؛ یعنی شما اگر دولت و ملت را یکی کردید برآیندش این است که چون دولت برآمده از ملت است، پس آن چیزی که یک دولت انجام میدهد بر پایه منافع ملی و بر پایه خواست ملی است. به همین خاطر اول این موضوع را جا میاندازند که خب پس ایران دیگر موضوع رژیم است که در تضاد باشد با منافع ایران. آن چیزی که جمهوری اسلامی انجام میدهد بنا بر خواست ملت ایران است و چون مردم هست و این دو تا بااینکه بهقولمعروف نمیشود جمع کرد و رژیم هم نشان داده که دنبال منافع خودش است و بحث از منافع ملی وجود ندارد، اما میخواهند این دو تا جنس را درواقع ناخوانا را باهم جمع کنند تا این بلوک شیعه را راه بیندازند که بعد بگویند این دو از یک جنس هستند.
دفتر پژوهش، سخنرانی دکتر حسن منصور درباره سقوط قیمت نفت و عواقب آن برای اقتصاد جمهوری اسلامی
- توضیحات
- زیر مجموعه: سخن روز
- دسته: دفتر پژوهش
- تاریخ ایجاد در پنج شنبه, 23 بهمن 1393 21:07
- نوشته شده توسط حزب مشروطه ایران
درباره نفت، یک زمینه مجمل عرض بکنم. در سال گذشته یعنی سال ۲۰۱۴, تولید ناخالص دنیا هفتادوپنج تریلیون دلار بود که وقتی این رقم را به ضریب سرمایه تبدیل بکنیم، تقریباً رقمی چهار برابر این تولید سرمایه انباشتهشده در دنیا است؛ معادل سیصد تریلیون دلار و پشت این رقم بزرگ سرمایه مقادیر زیادی راه، پلها، فرودگاهها و راههای ارتباطی نظیر اینترنت که جزو سرمایه محسوب نمیشوند بلکه در اقتصاد جزو ثروت شمرده میشوند، آنهم در حدود همین اندازه یک مقدار بسیار کلانی در حدود ششصد تا هفتصد تریلیون دلار در دنیای امروز ثروت و سرمایه وجود دارد که در تاریخ بشریت بیسابقه است. برای اینکه این نظام تولیدی با این عظمت بچرخد، نگاهی میاندازیم به مسئله نیاز این تولید به انرژی. این تولیدی که انجام میگیرد بهشدت انرژی بر است؛ یعنی هر چه آدمی از قید طبیعت آزاد میشود بهجای نیروی کار خود، اندیشه و انرژی را مینشاند. درنتیجه، برای تولید این مقدار تولید ناخالص ملی در سال گذشته مقدار زیادی که رقمش را عرض خواهم کرد، انرژی مصرفشده است. حدود سیصد میلیون بشکه در روز معادل نفتی انرژی مصرفشده است و از این انرژی معادل نفتی حدود یکسوم آن نفت است؛ یعنی روزانه در حدود هشتادوهشت میلیون بشکه نفت تولیدشده. در کنار اینکه مقدار نفت در حدود یکسوم کل انرژی مصرفشده است، دوسوم دیگر از انواع انرژیهای دیگر تأمین میشود.
بن قانون های فرهنگی (بخش یکم)
- توضیحات
- زیر مجموعه: سخن روز
- دسته: دفتر پژوهش
- تاریخ ایجاد در سه شنبه, 23 تیر 1394 08:01
- نوشته شده توسط حزب مشروطه ایران
اولاً انقلاب ایران از کجا آمد؟ که این مردم داشتند با یک رشد اقتصادی ۱۲ تا ۱۵ درصد در سال میرفتند جلو، از چین الان شتابانتر، اینها چه شان بود که یکهو بیایند انقلاب کنند؟ چه شان بود که در تبریز مثلاً بیایند فریاد بزنند «یا حجاب یا مرگ». حالا گیرم ایرانیها دیوانه شده بودند. چه ربطی دارد که یکهو تمام منطقه سلفی بشود؟ چرا همه کشورهای منطقه بهجای اینکه بروند دنبال صنعتیتر شدن و دانشمندتر شدن، هرآن چه را هم که داشتند دارند رها میکنند برمیگردند به جنون. به جنون دینی قدیم. چرا بیشتر مسلمانان مهاجر توی کشورهای فرنگ، ناکاماند؟ چرا توی نوردان، مهاجرینی که از ویتنام میآیند اینجوری نیستند؟ یارو از دهات ویتنام میآید اینجا، یک نسل سپستر، شما نمیتوانید تشخیص بدهید که این آلمانی است یا نیست چون رفتار و کامیابیاش عین آلمانیهای دیگر است. ولی مسلمان میآید، در زادگان سوم، در نسل سوم میبینید هنوز در جامعه ناکام است. چرا اینطوری است؟ چرا کشورهای اسلامی این اندازه در دانش و در فرساخت (صنعت) ناکام هستند؟ چرا هیچکدامشان نمیتوانند صنعتی بشوند؟
علل عدم رشد و توسعه سیاسی در صدسال اخیر در ایران قسمت سوم
- توضیحات
- زیر مجموعه: سخن روز
- دسته: دفتر پژوهش
- تاریخ ایجاد در پنج شنبه, 04 دی 1393 11:19
- نوشته شده توسط حزب مشروطه ایران
در این سالهایی که ایران در تسخیر نیروهای خارجی است، شاه درواقع قدرتی نداشت. تا سال ۲۵-۱۳۲۴ که نیروهای خارجی ایران را ترک میکنند شاه آنچنان درصحنه سیاست به آن معنی شاه نیست. نه اینکه نباشد ولی قدرتی ندارد. احزاب و نخستوزیر و مجلس، صاحب قدرت بیشتری هستند. شاه از طریق مجلس و احزاب میتواند اِعمال قدرت بکند ولی مجلس تقسیمشده بود به فراکسیونهایی که بخشی از آن ممکن است طرفداری از شاه بکنند و درعینحال خیلی هم مستقل است؛ و بخشی که مخالف شاه و وابسته به بیگانه هستند.
مقالات دیگر...
زیر مجموعه ها
- دفتر پژوهش
- تعداد مقالات:
- 140
- گفتگو
- تعداد مقالات:
- 104
- بیانیه
- تعداد مقالات:
- 37
- گزارش
- تعداد مقالات:
- 18
برگه درخواست عضویت
ایمیل دبیرخانه حزب
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

حزب مشروطه ایران
(لیبرال دموکرات)
The Constitutionalist Party of Iran (Liberal Democrat)